Blog
Odaberite mjesec:
 • Odjeci 2017. 09. 06. 2017.
  Svečanom dodjelom nagrada trima prvoplasiranim radovima na državnoj razini i priznanja pohvaljenim radovima u svakoj od hrvatskih županija i Gradu Zagrebu danas je u podne zaključen dvanaesti literarni natječaj ODJECI.
  Pročitaj više
 • Tajni leksikon 3 09. 06. 2017.
  Upravo je izašao Tajni leksikon 3 Želimira Hercigonje – treći nastavak iznimno popularnoga lektirnog naslova. Donosimo kratak osvrt.
  Pročitaj više
 • Dom iza žice 01. 06. 2017.
  Nakon romana Imaš fejs? i Bacit ću ti kompjuter kroz prozor autorica brojnih uspješnica za djecu i mlade Jasminka Tihi-Stepanić u novom naslovu Dom iza žice zaplovila je vodama angažirane književnosti, postavivši pred čitatelja mnoga pitanja o kojima drugi šute.
  Pročitaj više
 • Predstavljanje radne bilježnice za predškolski uzrast – Igre u prostoru i vremenu 26. 05. 2017.
  Danas, u 13 sati na Ljetnoj pozornici stručnjakinje iz Poliklinike SUVAG, logopetkinje Katarina Pavičić Dokoza i Maja Kelić, recenzentice, te Sanja Lanc i Maja Vincek Slunjski, autorice knjige, predstavile su vježbenicu za djecu predškolskog uzrasta – Igre u prostoru i vremenu. Ugodan, opušten i veseo razgovor moderirala je Ivona Despot iz Naklade Ljevak.
  Pročitaj više
 • Predstavljanje Spomenara Jadranke Klepac 25. 05. 2017.
  Danas u 9 sati književnica i profesorica matematike Jadranka Klepac predstavila je svoj novi roman Spomenar, nastavak pustolovina djevojčice Dane. Profesoricu i autoricu predstavila je prof. Dubravka Težak, gošća ovog događanja. Razgovor je moderirala Ivona Despot iz Naklade Ljevak. Ulomke iz romana čitala je najmlađa gošća Petra Kusulja, polaznica Škole lijepog čitanja.
  Pročitaj više
 • Dom iza žice – predstavljanje 25. 05. 2017.
  Nakon Spomenara, u 10 sati predstavljen je Dom iza žice, novi naslov Jasminke Tihi-Stepanić, inače autorice romana Imaš fejs?, najčitanijega romana za mlade u Knjižnicama grada Zagreba za 2013. godinu.
  Pročitaj više
 • Mali kreativci vratili nas u vrijeme dvoraca, mača i magije 23. 05. 2017.
  Drugi je dan miksanoga dijela programa ZBF-a otpočeo u 9:30 na istom mjestu RTL-ovim Kreativnim kutkom Maje Jurin, autorice Priručnika za male i velike kreativce.
  Pročitaj više
 • Tribina i radionica o financijskoj pismenosti za mlade 23. 05. 2017.
  Poslije poetskoga modula Kreativnoga kutka na red je došao onaj prozaični, ali ništa manje korisni, modul financijske pismenosti za mlade, uz predstavljanje Priručnika za male ekonomiste. Osim brige za začin života i dušu tijela, potrebno je naučiti kormilariti i materijalnim brodom kroz Scile i Haribde ovoga svijeta. Dakle, opismeniti se financijski, a poznato je da po tom pitanju i ne stojimo baš najbolje!
  Pročitaj više
 • KIT (Kazalište iz torbe) - Otvaranje izmiksanog sadržaja 22. 05. 2017.
  Program Miksano za male i mlade na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu otvorila je simpatična Željka Horvat-Vukelja svojom razigranom, intermedijalnom, literarno-scenskom igrom Kazalište u torbi. U nastavku je kratak izvještaj.
  Pročitaj više
 • Tribina „Zašto (ne) čitamo lektiru“ – Izvještaj 22. 05. 2017.
  Nakon Kazališta iz torbe, u 11 sati na red je došla jedna seriozna tribina s vrlo aktualnom temom (ne)čitanja u školama – Zašto (ne) čitamo lektiru. Sudjelovale su Dubravka Težak, Marina Gabelica, Jasminka Tihi-Stepanić te Vanja Jurilj. Razgovor je moderirala Sunčica Findak.
  Pročitaj više