Blog
Odaberite mjesec:
 • Stvarajmo Knjižnu booku! 26. 03. 2018. Uobičajeno je druženje s knjigom osoban i pomalo osamljen čin, a mi pak želimo pokazati kako se radost čitanja može dijeliti i slaviti. Slavljenje knjige i čitanja zove se Knjižna booka! Pročitaj više
 • "Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja" dr. sc. Marijane Češi 19. 02. 2018.
  Pisano jezično izražavanje važno je za budućnost učenika bez obzira na posao kojim će se baviti. Budući da je najsloženija djelatnost, pisano izražavanje traži postupnost učenja te pripremljenost u izradi kvalitetnoga instrumenta procjene i vrednovanja jezičnoga znanja i vještina.
  Pročitaj više
 • Odaberite najbolju pripremu za maturu 30. 01. 2018.
  Udžbenici Longman Exam Activator B1 i Longman Exam Accelerator B2 sadrže jednostavne i korisne savjete za pripremu ispita i jasno definirane kriterije ocjenjivanja što ih čini NAJPOTPUNIJOM PRIPREMOM ZA MATURU.
  Pročitaj više
 • William Wenton se vratio! Jeste li dovoljno hrabri da krenete s njim u novu pustolovinu? 15. 01. 2018.
  Nakon što je svojim prvim pustolovinama opisanima u Kradljivcu luridija osvojio kritiku i publiku, William Wenton vratio se kako bi čitatelje poveo u novu, još napetiju, još nevjerojatniju i još uzbudljiviju avanturu.
  Pročitaj više
 • Božićne preporuke za najmlađe čitatelje 19. 12. 2017.
  Naklada Ljevak je svjesna važnosti poticanja čitanja od najranije dobi i težine što je ima knjiga kao dar. Zato je i ove godine za najmlađe čitatelje i njihove roditelje pripremila nekoliko zanimljivih naslova, počevši od najranije dobi pa sve do praga mladalaštva.
  Pročitaj više
 • William Wenton vratio se na vrijeme: za blagdane! 18. 12. 2017. Vratio se čudesni William Wenton, dječak s genijalnim darom za razbijanje šifri. Pročitaj više
 • Pozivamo vas da sudjelujete u 13. literarnom natječaju "Odjeci" 11. 12. 2017.
  Drage učenice, dragi učenici, poštovane učiteljice, poštovani učitelji, pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite sudjelovanjem u
  13. LITERARNOM NATJEČAJU
  O D J E C I
  Pročitaj više
 • Ivan Gundulić 08. 12. 2017.
  O liepa, o draga, o slatka slobodo,
  dar u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô,
  uzroče istini od naše sve slave,
  uresu jedini od ove Dubrave,
  sva srebra, sva zlata, svi ljudcki životi
  ne mogu bit plata tvôj čistoj lipoti!
  Pročitaj više
 • Velikanka pera 30. 11. 2017.
  Marija Jurić Zagorka (1. 1. 1873. – 30. 11. 1957.) bila je prva hrvatska novinarka, feministica, domoljupka te nadasve plodna i vrijedna književnica.
  Pročitaj više
 • Stigao je vaš omiljeni, ovaj put zimski, Kreativni kutak Maje Jurin! 20. 11. 2017.
  Učinite i ove blagdane nezaboravnima, sa svojim najmilijima, uz igru, druženje i domaću izradu svega onoga što doprinosi bajkovitijoj atmosferi u božićno i novogodišnje vrijeme, uz novi Zimski kreativni kutak Maje Jurin!
  Pročitaj više