Blog
Odaberite mjesec:
 • William Wenton se vratio! Jeste li dovoljno hrabri da krenete s njim u novu pustolovinu? 15. 01. 2018.
  Nakon što je svojim prvim pustolovinama opisanima u Kradljivcu luridija osvojio kritiku i publiku, William Wenton vratio se kako bi čitatelje poveo u novu, još napetiju, još nevjerojatniju i još uzbudljiviju avanturu.
  Pročitaj više
 • Božićne preporuke za najmlađe čitatelje 19. 12. 2017.
  Naklada Ljevak je svjesna važnosti poticanja čitanja od najranije dobi i težine što je ima knjiga kao dar. Zato je i ove godine za najmlađe čitatelje i njihove roditelje pripremila nekoliko zanimljivih naslova, počevši od najranije dobi pa sve do praga mladalaštva.
  Pročitaj više
 • William Wenton vratio se na vrijeme: za blagdane! 18. 12. 2017. Vratio se čudesni William Wenton, dječak s genijalnim darom za razbijanje šifri. Pročitaj više
 • Pozivamo vas da sudjelujete u 13. literarnom natječaju "Odjeci" 11. 12. 2017.
  Drage učenice, dragi učenici, poštovane učiteljice, poštovani učitelji, pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite sudjelovanjem u
  13. LITERARNOM NATJEČAJU
  O D J E C I
  Pročitaj više
 • Ivan Gundulić 08. 12. 2017.
  O liepa, o draga, o slatka slobodo,
  dar u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô,
  uzroče istini od naše sve slave,
  uresu jedini od ove Dubrave,
  sva srebra, sva zlata, svi ljudcki životi
  ne mogu bit plata tvôj čistoj lipoti!
  Pročitaj više
 • Velikanka pera 30. 11. 2017.
  Marija Jurić Zagorka (1. 1. 1873. – 30. 11. 1957.) bila je prva hrvatska novinarka, feministica, domoljupka te nadasve plodna i vrijedna književnica.
  Pročitaj više
 • Stigao je vaš omiljeni, ovaj put zimski, Kreativni kutak Maje Jurin! 20. 11. 2017.
  Učinite i ove blagdane nezaboravnima, sa svojim najmilijima, uz igru, druženje i domaću izradu svega onoga što doprinosi bajkovitijoj atmosferi u božićno i novogodišnje vrijeme, uz novi Zimski kreativni kutak Maje Jurin!
  Pročitaj više
 • Vesela prijepodneva Naklade Ljevak 15. 11. 2017.
  Ovogodišnju ćemo manifestaciju zaista po mnogočemu pamtiti: jubilarni, četrdeseti Interliber bilježi najveću posjećenost dosad, potražnja za knjigama bila je na zavidnoj razini, a i programski je dio obilovao događanjima. Od svih njih, najdraža su nam ona koja će na čitanje potaknuti najmlađe među nama, djecu osnovnoškolske dobi. Stoga smo prijepodneva na Interliberu rezervirali za njih, za zabavu, za igru, za učenje i, prije svega, za ljubav prema knjizi.
  Pročitaj više
 • U izdanju naše i vaše Naklade Ljevak izašao je sjajni roman Anđeo plišanih igračaka Nade Mihaljević 06. 11. 2017.
  Sedmogodišnji dječak Viktor s roditeljima se preselio iz Zagreba u selo s druge strane Medvednice – Kraljev Vrh gdje doživljava razne zgode i nezgode. Radnja je to Anđela plišanih igračaka, dobro poznata četvrtoga objavljenog romana književnice za djecu i odrasle Nade Mihaljević, za koji je autorica dobila nagradu „Grigor Vitez“ 2013. godine, uz krasne ilustracije Hane Tintor.
  Pročitaj više
 • U našoj Nakladi Ljevak izašao je lektirni naslov Prašnjavko Želimira Hercigonje i ilustratorice Ivane Guljašević 02. 11. 2017.
  Vraća nam se neobično biće s tavana, ispunjenog starim stvarima i uspomenama prekrivenima dekom prašine. A to je biće jedan patuljak Prašnjavko. Lektirnu bajku Prašnjavko Želimira Hercigonje i ilustratorice Ivane Guljašević možete čitati u bogatom izdanju Naklade Ljevak!
  Pročitaj više