Blog
Odaberite mjesec:
 • SVETI NIKOLA OSOBNO URUČUJE VAŠE POKLONE DJECI U KNJIŽARI LJEVAK! 29. 11. 2018.

  Ove vam godine, uz dječje knjige kupljene u Knjižari Ljevak, poklanjamo posebno iskustvo! Razveselite svoje najmlađe jedinim darom koji se otvara uvijek iznova... 

  Pročitaj više
 • ZABAVNI I EDUKATIVNI PROGRAMI NAKLADE LJEVAK U SKLOPU 41. INTERLIBERA 23. 11. 2018. Ovogodišnji je Sajam Interliber protekao u veselom i edukativnom ozračju u programu druženja, predstavljanja knjiga i radionica s našim i gostujućim autorima dječje književnosti i književnosti za mlade.  Pročitaj više
 • Preuzmite novi Izvedbeni plan i program za Geografiju od 6. do 8. razreda osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. 04. 09. 2018. Izvedbeni plan i program za nastavu Geografije od 6. do 8. razreda osnovne škole. Pročitaj više
 • Škola je gotova! Zasladite ljeto „Tortom od priča" i saznajte zašto „Ljeto na jezeru Čiču" ne stane u memoriju mobitela! 21. 06. 2018.

  Tijekom školske godine djeca su opterećena školskim programom, stoga nemaju ni vremena za neobavezno čitanje koje je izrazito korisno, ali i zabavno pa ih se brže motivira. Nemojmo zaboraviti da je čitanje djelatnost od koje mogu imati najviše benefita, neovisno o zanimanju za koje će se kasnije u životu opredijeliti. Čitanjem izgrađujemo svoju osobnost, odgajamo se i razvijamo vještine sporazumijevanja te zdrav stav prema sebi i društvu oko sebe. Bitno je znati da se čitalačke navike, koje su presudne za djetetovo daljnje napredovanje, stječu u školskoj dobi. Poslije je to znatno teže postizati. 

  Pročitaj više
 • Odjeci odgođeni za rujan 2018. 04. 06. 2018.
  Obavještavamo vas da će se završna svečanost ovogodišnjih trinaestih po redu Odjeka održati na početku iduće školske godine, 14. 9. 2018., a ne kao dosad u lipnju, na kraju tekuće.
  Pročitaj više
 • Predstavljanje knjiga za djecu i mlade na Zagreb Book Festivalu! 22. 05. 2018.
  Naklada Ljevak s ponosom Vas poziva na predstavljanje dvaju novih naslova za djecu i mlade. Predstavljanje Torte od priča Biserke Balenović i Ljeta na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić održat će se u sklopu Zagreb Book Festivala, u srijedu 23.5.2018. od 10h do 12h, u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb). 
  Ne propustite literarnu tortu koju su Vam izlagači pripremili!  

   

  Pročitaj više
 • "ČITANJEM DO ZVIJEZDA" - natjecanje učenika OŠ u znanju i kreativnosti 03. 05. 2018.
  U petak, 4. svibnja, u Srednjoj školi Čakovec održava se projekt "Čitanjem do zvijezda" - natjecanje u znanju i kreativnosti! Sudionici su ove godine čitali tri naslova pod temom "Zapisi iz škrinjice sjećanja". Među njima je i naš naslov "Kora od jabuke" autorice Jadranke Klepac, koja će književnim susretom uveličati natjecanje.
  Pročitaj više
 • Stvarajmo Knjižnu booku! 26. 03. 2018. Uobičajeno je druženje s knjigom osoban i pomalo osamljen čin, a mi pak želimo pokazati kako se radost čitanja može dijeliti i slaviti. Slavljenje knjige i čitanja zove se Knjižna booka! Pročitaj više
 • "Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja" dr. sc. Marijane Češi 19. 02. 2018.
  Pisano jezično izražavanje važno je za budućnost učenika bez obzira na posao kojim će se baviti. Budući da je najsloženija djelatnost, pisano izražavanje traži postupnost učenja te pripremljenost u izradi kvalitetnoga instrumenta procjene i vrednovanja jezičnoga znanja i vještina.
  Pročitaj više
 • Odaberite najbolju pripremu za maturu 30. 01. 2018.
  Udžbenici Longman Exam Activator B1 i Longman Exam Accelerator B2 sadrže jednostavne i korisne savjete za pripremu ispita i jasno definirane kriterije ocjenjivanja što ih čini NAJPOTPUNIJOM PRIPREMOM ZA MATURU.
  Pročitaj više