Škola je gotova! Zasladite ljeto „Tortom od priča" i saznajte zašto „Ljeto na jezeru Čiču" ne stane u memoriju mobitela!

21. 06. 2018.

 

Tijekom školske godine djeca su opterećena školskim programom, stoga nemaju ni vremena za neobavezno čitanje koje je izrazito korisno, a nerijetko i zabavnije. Nemojmo zaboraviti da je čitanje djelatnost od koje mogu imati najviše benefita, neovisno o zanimanju za koje će se kasnije u životu opredijeliti. Čitanjem izgrađujemo svoju osobnost, odgajamo se i razvijamo vještine sporazumijevanja te zdrav stav prema sebi i društvu oko sebe. Bitno je znati da se čitalačke navike, koje su presudne za djetetovo daljnje napredovanje, stječu u školskoj dobi. Poslije je to znatno teže postizati. 

Stoga, imajući na umu dugo i toplo ljeto, pripremili smo za djecu i mlade nezaboravno Ljeto na jezeru Čiču. Zabavno štivo, lišeno nepotrebnih i dugotrajnih opisa, a izrazito poučno!  Tko zna, možda i netko od njih napiše svoje Ljeto na… Ako već ne knjigu, onda školski esej na temu ovoga ljeta. Čitanjem će svakako izbrusiti svoje literarne mogućnosti. 

Autorica knjige je višestruko nagrađivana književnica Jasminka Tihi-Stepanić, a za Ljeto na jezeru Čiču kažu da nije od onih „nezaboravnih ljeta koja stanu u memoriju mobitela“. Neka djeca prosude zašto.

Osnovnoškolcima preporučujemo da ovo ljeto zaslade Tortom od priča Biserke Balenović. Koristeći formu kratke priče koja je izrazito bliska osnovnoškolcima, ova će se knjiga zasigurno brzo nastaniti u dječjim umovima, a svijet koji se prikazuje u ovim pričama svijet je u kojemu bismo se svi poželjeli još malo zadržati...