Učenje, čitanje i upoznavanje Šibenčana s Nakladom Ljevak

Šibenik je grad Međunarodnog dječjeg festivala koji se u tom gradu redovito održava već 54 godine. Šibenčani su nam mnogo pomogli svojim savjetima u vezi organizacije programa koji je namijenjen dječjem uzrastu u sklopu književne manifestacije Zagreb Book Festival. Jučer nas je posjetilo četrdesetak učenika Osnovne škole Petra Krešimira IV., a mi smo ih upoznali s odjelima Naklade Ljevak. 

Učenici čitaju, čuli su za Sanju Pilić, čitaju stripove, Gregov dnevnik, vole postavljati pitanja i učiti. Razigrani školarci saznali su sve o knjigama. kako se proizvode, pripremaju, promoviraju, gdje ih mogu pronaći, što rade urednici, lektori, dizajneri. Upoznali smo ih s marketingom i prodajom, a znatiželjno su slušali o književnoj manifestaciji Zagreb Book Festival koju pripremamo. Pokazali smo im kako se radi na webu, na Školskom portalu i pozvali da nas prate na društvenim mrežama. 

Pozdravili smo se sa školarcima uz promotivne materijale manifestacije Zagreb Book Festival, a oni su veseli i zadovoljni krenuli dalje. Nadamo se da su nešto naučili, da smo ih potaknuli na čitanje i učenje te da će u ovim mladim danima razvijati naviku čitanja. Prije samog početka Zagreb Book Festivala, šibenski školarci bili su pravo osvježenje.