ZAŠTO SE SAMO SRCEM DOBRO VIDI, A BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO?

Mali princ poželio je podijeliti priču s nekim, no čini mu se da je svijet oko njega prepun odraslih... 


Ovom rečenicom započinje najiščekivaniji animirani film godine koji je snimljen prema kultnoj knjizi "Mali princ" napisanoj prije 70 godina. Francuski autor Antoine de Saint-Exupery nije ni mogao očekivati da će napisati knjigu koja se već desetljećima svrstava u najprodavanije knjige, a deset milijuna prodanih primjeraka u posljednjih pet godina govori da su poruke Malog princa univerzalne.

Ljubav se ne misli. Ljubav jest.

Neću ti navesti razloge za ljubav jer tih razloga nema. Razlog za ljubav jest ljubav sama.

Iskustvo nas uči da ljubav ne pokazujemo tako da ljubljenu osobu gledamo u oči, nego da zajedno s njom gledamo u istom smjeru.

Prijateljstvo prepoznajem po tome što se ono ne da iznevjeriti, a pravu ljubav po tome što se ona ne da uvrijediti.


Ako se tvoja ljubav ne može nadati da će biti uslišena, trebaš je prešutjeti. Ona može u tebi sazrijevati dok vlada šutnja. Jer ljubav pronalazi smjer u svijetu, a svaki smjer omogućava ti da rasteš i dopušta ti da se približavaš, udaljuješ, ulaziš, izlaziš, nalaziš, gubiš.


Film koji se prikazuje u hrvatskim kinima od 5. studenoga govori o odrastanju, otuđenosti, prevelikim očekivanjima i bijegu u svijet mašte. Film je usmjeren na Djevojčicu koju majka polako priprema za svijet odraslih, a film na samom početku povlači pitanje:

Što želiš biti kad odrasteš?


Majka govori Djevojčici da postoji više planova A, B, C kako bi postigla ono što želi ostvariti, a poručuje joj:

Treba koristiti svaki dan, sat i minutu - tek tada shvatiš koliko možeš postići.


Djevojčica suseće svog susjeda Avijatičara koji ju odvodi u nepoznati svijet u kojem je sve moguće. U tom svijetu upoznaje i jednu dobro poznatu tajnu Malog princa.

Ovo je moja tajna. Vrlo je jednostavna: čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo.