POGLEDAJTE NAŠU NOVU DIGITALNU PLATFORMU!

 

 

Na platformi Izzi dostupni su udžbenici Naklade Ljevak i udžbenici Profil Kletta, što je realizacija svojevrsne ideje zajedničkog tržišta udžbenika hrvatskih nakladnika.


Kada otvorite poveznicu Izzi platforme, prvo se morate registrirati kao učitelj, putem svoje edu.hr e-mail adrese.

 

Jednostavne upute za registraciju pronađite ovdje.

 
Nakon što ste se uspješno registrirali, u gornjem lijevom kutu sučelja pojavit će vam se gumb „Otključaj sadržaj“. Kada kliknete na njega, otvorit će vam se stranica s praznom kućicom u kojoj trebate unijeti svoj korisnički kod (koji dobivate od svog promotora, a naknadno ćete dobiti kodove i za svoje učenike).


Kada ste unijeli kod i kliknuli na Aktiviraj, otključali ste ona izdanja Naklade Ljevak koja su vam dostupna preko vašeg korisničkog koda. Taj kod je moguće aktivirati samo jednom i on je dalje povezan isključivo s vašim korisničkim podatcima.


Naše vrijedne autorice dosad su kreirale gotovo sve digitalne lekcije za prve teme prema GIK-u, a sve ostale lekcije bit će dostupne uskoro.

Svaka lekcija zadovoljava ishode predviđene kurikulom, a pritom smo vodili brigu da se učenicima ujedno potakne kreativnost i mašta te da prije svega uživaju i zabave se u ponuđenim sadržajima. Sve daljnje lekcije punit ćemo i objavljivati prosječno jednom tjedno, a plan je da svi sadržaji budu kompletirani do kraja godine.


Također, svako izdanje ima izbornik s lijeve strane u kojem se nalazi pdf udžbenika (u koji su već integrirane neke poveznice do digitalnih lekcija, dok će se neke tek postaviti), metodički kutak (to je stranica koja je dostupna samo profesorima, a sadrži priprave, GIK, razradu tema i kriterije vrednovanja), zvučnu čitanku (u pripremi) i videoteku (u pripremi).


Izzi platforma omogućuje individualiziran prikaz sučelja za svakog korisnika (povećanje/smanjenje slova, font za disleksiju, svijetla/tamna tema, pisanje bilježaka, prikaz inkluzivnog sadržaja…).


Svi sadržaji nadopunjavat će se naslovnim slikama, popisom ishoda, impressumom, linkovima u pdf-u, zvučnom čitankom (svi zvučni zapisi jednog izdanja na jednome mjestu), videotekom, popisom pojmova (pojmovnik s pratećim zvučnim zapisima definicije s primjerom), opisima itd.

Nadamo se da će vam nova digitalna platforma omogućiti lakšu organizaciju i izvođenje nastave, a vašim učenicima dinamičniji i zabavniji proces usvajanja nastavnih sadržaja!