ODJECI 2014. / 2015.

Poštovane učiteljice i učiteljice, učenice i učenici,
Naklada Ljevak ove godine ponosno slavi deseti rođendan literarnog natječaja Odjeci.


Zbornik radova i ove godine okuplja najbolja ostvarenja iz Republike Hrvatske koja su napisala učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Posebno pohvaljujemo učenike koji pišu neponovljive i izvorne radove, ali i njihove mentore koji potiču učenike na literarno izražavanje, na upornost i marljiv rad tijekom školske godine.

Drago nam je da učenici već 10 godina unose u radove svoje misli, osjećaje, ideje, nadanja i maštanja. Zbornik je iznimno bogat i raznolik jer obuhvaća literarne radove iz istre, s Kvarnera, s dalmatinskih otoka, slavonskih polja, dubrovačkih zidina i mnogih drugih hrvatskih predjela. Učenici su i ove godine podijelili dojmove s putovanja, izleta, pisali su o gradovima u kojima žive i onim najmilijima s kojima žive. Njihove riječi su izvorne, a posebno pohvaljujemo učenike i učenice koje su pisale na dijalektu.

Deseti zbornik literarnih radova učenika osnovnih škola čuva uspomenu na riječi koje su učenici zapisali, jer kako kaže jedna mudra izreka iz davnih vremena:

Riječi lete, a što je zapisano - ostaje.


Nadamo se da će i ovaj deseti zbornik biti rado čitan u svim gradovima Lijepe Naše.

Svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i učiteljima sudionicima literarnog natječaja Odjeci održat će se 12. lipnja u 12 sati u Klubu književniku na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.