Slavite s nama 10 godina ODJEKA

Pozivam sve učenike i svoje prijatelje da se uključuju i dalje na ove natječaje jer mogu steći divna iskustva, kao što sam ja sada stekla.

Riječi su ove učenice Klare koja je sudjelovala na dodjeli nagrada najboljim učenicima i učenicama iz cijele Hrvatske.
Klarin poziv na sudjelovanje možete vidjeti OVDJE.


Literarni natječaj ODJECI već devet godina okuplja najbolja literarna ostvarenja učenika od petog do osmog razreda osnovne škole. Učenici pišu o moru, o buri, o ribarima, o narodnim običajima, o svojim gradovima, uspomenama, obitelji. Kako je rekao hrvatski pjesnik Jure Kaštelan: riječ je svjetlost koja se uvijek iznova užiže. Ova svjetlost užiže se već devet godina zahvaljujući učenicama i učenicima koji njeguju ljubav prema pisanoj riječi kako je zamislila i idejna začetnica literarnog natječaja Odjeci prof. Olga Jambrec. Sudjelujujući u ovom projektu zaključila je: 

Odjekovci pišu o onome što je bilo, što jest i što će biti.


Uz prof. Olgu Jambrec, Prosudbeno povjerenstvo čine urednica Zbornika radova prof. Jasminka Salamon, akademkinja Dubravka Tolić te dugogodišnja suradnica u Nakladi Ljevak dr. sc. Nives Tomašević. Povjerenstvo svake godine ima težak zadatak – odabrati najbolje radove učenika iz svih hrvatskih županija.


Pozive pogledajte na sljedećoj poveznici:
Prof. Jasminka Salamon
Dr. sc. Nives Tomašević
 

Odjekovci Stjepan, Dora, Andrea, Gloria rado su pozvali sve učenike i prijatelje iz svojih županija da rado pišu iunose  misli, doživljaje, uspomene, osjećaje u svoje radove.
 
Ostale pozive možete pogledati OVDJE

Veselimo se novom susretu sa svim učenicama, učenicama i njihovim mentorima na 10. literarnom natječaju ODJECI. 
Prijava na natječaj traje do 15. travnja 2015. godine. 
http://www.ljevakskole.hr/blog/clanak-103-literarni-natjecaj-odjeci-2014-2015