Predstavljanje knjiga za djecu i mlade na Zagreb Book Festivalu!


Naklada Ljevak s ponosom Vas poziva na predstavljanje dvaju novih naslova za djecu i mlade.
Predstavljanje Torte od priča Biserke Balenović i Ljeta na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić održat će se u sklopu Zagreb Book Festivala, u srijedu 23.5.2018. od 10h do 12h, u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb). 

Torta od priča
 

Zbirka Torta od priča u službi je zdravoga odrastanja, ona će djecu mnogo toga naučiti, ali će im pružiti i mnogo radosti i veselja. Osim toga, današnjim čitateljima s asfalta – podanicima internetske i virtualne logike – Torta od priča može biti vodič u zaboravljene prostore literarnoga univerzuma u kojemu je težište na ljepoti, skladu i dobroti, u kojemu im se nudi drukčiji način suživota u svijetu od onoga koji se svakodnevno nameće.

 

Dubravka Težak (iz Pogovora)

 

Tortom od priča svako će dijete izrasti u samostalnog čitatelja koji će pronaći svoje literarno nebo barem u jednoj od ovih bogatih, emocionalno snažnih, maštovitih, ali i moralno-didaktičkih priča. Sklad, prijateljstvo, toplina i plemenitost tematski su pojmovi Torte od priča, koja oduševljava očuđenjem što nas istovremeno zabavlja i poučava.

Sa sigurnošću možemo kazati da je Torta od priča obogatila našu suvremenu dječju književnost.

Uz autoricu, knjigu će predstaviti urednica Dubravka Težak, izvršna urednica Ivona Despot te ilustratorica Petra Brnardić.

Ljeto na jezeru Čiču

Romani Jasminke Tihi-Stepanić ne nude način da se pomoću njih ogradite od svijeta, ne oblikuju se tako. Upravo suprotno. Oni vas pokušavaju naučiti kako svijet razumjeti i s njime se povezati.

I ovaj je tako zamišljen. Može vam ponuditi odgovor. I utjehu. Nema krivih.

Patricia Marušić (iz Predgovora)

 

Jasminka Tihi-Stepanić istaknuta je autorica dječje književnosti i književnosti za mlade. Svojim je višestruko nagrađivanim romanima pridonijela i pridonosi recepciji hrvatske dječje književnosti i književnosti za mlade, koja se u jednom času našla na marginaliziranom položaju. Autorica se bavi temama koje su mnogima bolne i teške, stoga njezini romani redovito upućuju na pukotine u mladenačkim i obiteljskim odnosima te na taj način odgajaju i stvaraju socijalno osviještene mlade čitatelje. Ljeto na jezeru Čiču progovara o društvenim, ljubavnim i obiteljskim problemima u kojima se mladi mogu pronaći i iz njih izvući bogate pouke, korisne za čitav život.

Uz autoricu, knjigu će predstaviti urednica Dubravka Težak, izvršna urednica Ivona Despot te autorica Predgovora Patricia Marušić