U izdanju naše i vaše Naklade Ljevak izašao je sjajni roman Anđeo plišanih igračaka Nade Mihaljević

Sedmogodišnji dječak Viktor s roditeljima se preselio iz Zagreba u selo s druge strane Medvednice – Kraljev Vrh. Samo preseljenje teško mu je palo, no malo pomalo, pomoću stalnih roditeljskih, svoj djeci uvijek zanovijetajućih, „upadica“ i, iz dječje perspektive uvijek nepovoljnih, odluka, Viktor se navikava na idilično podsljemensko selo, ali i na taj neobični i svakom djetetu nerazumljiv i kontradiktoran svijet odraslih. Da ne kažemo i apsurdan. U svemu tome zapravo mu pomaže novi prijatelj Miro te za njega bliski i razumljivi, a njegovim roditeljima čudni i daleki, stanovnici Kraljevog Vrha: Melanija, Jakov, baka Kata, djed Bartol, krave, biljke, psi itd.

Viktor zapravo njima svima biva odgajan, a osobito je upečatljiva jedna priča unutar romana, koji je sav podijeljen u takve povezano-nepovezane priče: ona o tome kako je Mirina majka objasnila jednom zapuštenom, neadekvatno zbrinutom starijem dječaku iz sela koji je maltretirao Viktora i Miru da njezin sin ima dijabetes i da se zato s njim ne smije grubo šaliti, kao uostalom ni inače.

Radnja je to Anđela plišanih igračaka, dobro poznata četvrtoga objavljenog romana književnice za djecu i odrasle Nade Mihaljević, za koji je autorica dobila nagradu „Grigor Vitez“ 2013. godine, uz krasne ilustracije Hane Tintor.

Ovo živo, maštovito i edukativno štivo možete čitati i u izdanju Naklade Ljevak!