Mali kreativci vratili nas u vrijeme dvoraca, mača i magije

Drugi je dan miksanoga dijela programa ZBF-a otpočeo u 9:30 na istom mjestu RTL-ovim Kreativnim kutkom Maje Jurin, autorice Priručnika za male i velike kreativce.

Prije samoga početka već pristigla djeca, čekajući da se skupe još neki gosti, organizirala su malu zabavu na pozornici i fotografirala se izvevši, među ostalima, i jednu rođendansku pjesmu.

Veselje se po dolasku svih preselilo za stolove i stolce, a prelilo se i na publiku. Da odagna tremu s dječjih pleća, uvijek vedra i nasmijana Maja Jurin dala je najmanjima „lopticu-pomagačicu“ koja je prešla iz ruke u ruku te obišla cijelu pozornicu, opustivši i upoznavši sve prisutne.

I najzad, otpočela je likovna radionica. Podijeljeni su nedovršeni mačevi i dvorci, zrakom su se razletjele bojice, tempere, pletiva, folije, ljepila i ostali radni materijal. Radu su se priključili i neki odrasli iz publike. Najmanji su se, pod nadzorom svojih učiteljica, potpuno primirili i udubili u doradu i detaljiziranje svijeta mača i magije. Oni koji su prije bili gotovi, uskočili su u viteški „kostim“ i započeli mačevanje klizeći dvorskim odajama i hodnicima.

Vesela i „razBOJAsana“ radionica okončana je neizostavnim darovima, za uzorno i lijepo vladanje, te zajedničkom fotografijom malih vitezova i vitezica.