DODIJELJENA NAGRADA "MALI PRINC"

 

I ove je godine u Tuzli održan Međunarodni dječji festival “Vezeni most”, manifestacija književnosti za djecu i umjetnosti namijenjene djecu i mladima.

Festival je završen je na svečanim uručenjem nagrada "Mali princ" za najbolju dječju knjigu objavljenu 2019. godine u zemljama regije.

Uzbuđenje je bilo veće nego ikada do sada – dogodilo se prvi put u 17 godina održavanja ovog festivala da su, bodovanjem članova žirija, tri knjige na kraju imale isti broj bodova.

To su knjige "Djevojčica Tara i čarobno drvo" Žarka Vučinića (Crna Gora), "Zmaj ispod Starog grada" Krunoslava Mikulana (Hrvatska) i "Drama u podrumu gospođe Joje" Dejana Aleksića (Srbija).

Prema propozicijama festivala sve tri knjige ravnopravni su dobitnici ovogodišnje nagrade “Mali princ”.

 

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" jedina je manifestacija te vrste u Bosni i Hercegovini i jedna od značajnijih u regiji. Organizator je Društvo prijatelja knjige "Mali princ" iz Tuzle, a u raznovrsnim programskim aktivnostima i sadržajima svake godine sudjeluju deseci umjentika i tisuće malih čitatelja, dok je nagrada "Mali princ" najznačajnije regionalno priznanje za dječju knjigu.

 

Više o Krunoslavu Mikulanu i njegovom nagrađenom romanu saznajte ovdje.

Više o samom festivalu i organizatoru saznajte ovdje

 

Još jednom čestitamo našem Krunoslavu Mikulanu i svim ostalim dobitnicima!